Kaip ir kokį fotoaparatą išsirinkti?

Jei nuo mėgėjo pereinate prie profesionalaus fotografo, galbūt norėsite įsitikinti, kad turite geriausią įrangą. Geriausi profesionaliems fotografams skirti fotoaparatai užtikrina, kad kiekvieną kartą gautumėte reikiamą kadrą, ir suteikia jums patikimumo, kurio reikia, kad galėtumėte pristatyti savo klientams.

Įranga

Jei nuo mėgėjo pereinate prie profesionalaus fotografo, galbūt norėsite įsitikinti, kad turite geriausią įrangą. Geriausi profesionaliems fotografams skirti fotoaparatai užtikrina, kad kiekvieną kartą gautumėte reikiamą kadrą, ir suteikia jums patikimumo, kurio reikia, kad galėtumėte pristatyti savo klientams.

Geriausias profesionalus fotoaparatas gali skirtis priklausomai nuo fotografo. Pavyzdžiui, geriausias fotoaparatas profesionaliems portretų fotografams gali visiškai skirtis nuo geriausio fotoaparato profesionaliems kraštovaizdžio fotografams.

Kaip įsigyti geriausią profesionalų fotoaparatą

Renkantis fotoaparatą, kuris bus naudojamas profesionaliems tikslams, reikia pagalvoti apie nemažai dalykų.

Jei jau anksčiau investavote į fotoaparato sistemą, tikėtina, kad norėsite rinktis jau žinomą prekės ženklą – ypač jei jau turite objektyvų. Tačiau, jei fotografuoti pradedate visai neseniai arba galbūt pereinate prie veidrodinių fotoaparatų po to, kai naudojote veidrodinius fotoaparatus, tada pasirinkimas yra šiek tiek atviresnis. Vis dėlto, jei jau turite „Canon” arba „Nikon” DSLR objektyvus, galite juos toliau naudoti su kiekvienos kompanijos beveidrodžiais, naudodami adapterį.

Toliau galbūt norėsite pagalvoti apie jums tinkamiausio jutiklio dydžio pasirinkimą. Daugumoje mūsų sąraše esančių fotoaparatų naudojamas viso kadro jutiklis, kurį gana dažnai renkasi profesionalūs fotografai. Žinoma, galite rinktis mažesnį ir vis tiek būti profesionalas, ir tai turi tam tikrų privalumų, daugiausia susijusių su pernešamumu ir pan. Tačiau norint gauti aukščiausios įmanomos kokybės vaizdą, viso kadro jutiklis yra geras pasirinkimas. Didesnis nei pilno kadro fotoaparatas, t. y. vidutinio formato fotoaparatas, taip pat yra puikus pasirinkimas.

Kiekvienas profesionalas yra skirtingas, tačiau susipažinę su pagrindinėmis fotoaparato specifikacijomis galėsite nuspręsti, ar tai tinkamas pasirinkimas. Tarkime, jei esate sporto fotografas, jums gali prireikti fotoaparato su greito serijinio fotografavimo funkcija. Sudėtingos automatinio fokusavimo sistemos taip pat praverčia sekant objektus kadre. Didelės skiriamosios gebos fotoaparatai gali būti palankiausi peizažų ir portretų fotografams.

Kitas svarbus aspektas, apie kurį reikia pagalvoti, ypač šiuolaikiniams dirbantiems profesionalams, yra vaizdo įrašų specifikacijos. Nors šis sąrašas daugiausia skirtas fotografuojantiems, vis dėlto pateiksime daug informacijos apie tai, kaip kiekvienas fotoaparatas tinka vaizdo įrašams.

Galiausiai galbūt norėsite atsižvelgti į tai, kaip fotoaparatas valdomas. Ar jis turi daug tiesiogiai prieinamų valdiklių, ar jį galima pritaikyti būtent taip, kaip, pavyzdžiui, norite dirbti. Ar jis turi įmontuotą vertikalią rankeną, ar yra galimybė ją pridėti norint filmuoti portreto formatu.

Nikon Z9: geriausias fotoaparatas profesionaliems sporto fotografams

Iš pirmo žvilgsnio:

  • Profesionalų lygio flagmanas beveidrodis fotoaparatas
  • 30 kadrų per sekundę fotografavimas (120 kadrų per sekundę esant 11 megapikselių raiškai)
  • 45,7 megapikselio viso kadro jutiklis
  • 6 žingsnių korpuso vaizdo stabilizatorius
  • 8K vaizdo įrašas
  • Automatinis objekto aptikimo automatinis fokusavimas su dirbtiniu intelektu
  • 5 299 svarų sterlingų / 5 496 JAV dolerių (tik korpusas)

Z9 yra puikus universalus fotoaparatas profesionaliems fotografams, tačiau jis ypač tinka sporto ir veiksmo fotografams. Galimybė įrašinėti 20 kadrų per sekundę greičiu neapdorotu formatu su nuolatiniu automatiniu fokusavimu reiškia, kad galėsite užfiksuoti sekundės dalis trunkančias akimirkas. Jei to nepakanka, galite pasirinkti 30 kadrų per sekundę greitį (jei norite fotografuoti tik JPEG formatu) arba 120 kadrų per sekundę, jei įrašinėjate 11 megapikselių raiška.

Anksčiau greitis dažniausiai buvo mažinamas raiškos sąskaita, tačiau naujausi aukščiausios klasės pavyzdiniai fotoaparatai pasižymi abiem savybėmis. Todėl Z9 turi 45,7 megapikselių jutiklį. Mūsų Z9 apžvalgoje jis buvo apibūdintas kaip „paskutinė vinis į profesionalų DSLR karstą”, o tai daug ką pasako.

Būnant su fotoaparatu mus taip pat sužavėjo fotoaparato valdymas, ypač vertikali rankena, nors kartais ji tikriausiai yra šiek tiek nepatogi, ypač jei esate įpratę fotografuoti su kažkuo mažesniu.

Privalumai:

  • Puikus nepertraukiamas fotografavimas
  • Puikus objekto aptikimas ir automatinis fokusavimas
  • Puiki surinkimo kokybė

Trūkumai:

  • Šiek tiek nepatogus
  • Reikia brangių atminties kortelių

„Canon EOS R3”: geriausias fotoaparatas profesionaliems laukinės gamtos fotografams

Iš pirmo žvilgsnio:

  • Profesionalų lygio flagmanas beveidrodis fotoaparatas
  • 30 kadrų per sekundę fotografavimas
  • 24,1 MP viso kadro CMOS vaizdo jutiklis su apšvietimu iš nugaros
  • 8 žingsnių korpuso vaizdo stabilizatorius
  • AF su akių valdymu ir objekto sekimas
  • 4K/6K vaizdo įrašai
  • 5 879 GBP / 5 999 USD (tik korpusas)

Jei esate ne Nikon, o Canon stovykloje, tuomet R3 yra dar vienas fantastiškas pasirinkimas profesionaliems naudotojams. Jis ypač gerai tinka fotografuoti laukinę gamtą, kur vėlgi svarbiausia greitis.

Naudodami R3 galite fotografuoti objektus iki 30 kadrų per sekundę greičiu, naudodami elektroninį užraktą, taip pat galite fotografuoti 1/64 000 greičiu, kuris yra didžiausias pasaulyje užrakto greitis.