Gyvūnijos fotografija, nuo ko pradėti?

Įstrigote fotografijos rutinoje? Trūksta įkvėpimo? Ar tiesiog norite geriau fotografuoti savo kailinius draugus? Tuomet gyvūnų fotografija yra puikus būdas patobulinti fotografavimo įgūdžius ir kartu smagiai praleisti laiką, geriau pažinti gyvūnus.

Gyvūnija

Įstrigote fotografijos rutinoje? Trūksta įkvėpimo? Ar tiesiog norite geriau fotografuoti savo kailinius draugus? Tuomet gyvūnų fotografija yra puikus būdas patobulinti fotografavimo įgūdžius ir kartu smagiai praleisti laiką, geriau pažinti gyvūnus.

Čia pateiksime keletą geriausių patarimų ir metodų, kaip geriau fotografuoti gyvūnus, padėsiančių jums daryti puikias gyvūnų nuotraukas, be to, pateikiame profesionalių laukinės gamtos fotografų vadovus apie visų rūšių gyvūnų fotografavimą, įskaitant naminius gyvūnus, šunis, paukščius, laukinius gyvūnus ir kt. Jei norite pradėti fotografuoti gyvūnus, šis straipsnis skirtas jums!

Prieš skubėdami pirkti naują fotoaparatą ar objektyvą, patikrinkite, ką gali jūsų turimas rinkinys ir kokie yra jo apribojimai. Tikėtina, kad jei per pastaruosius 10 metų įsigijote beveidrodį fotoaparatą, tai jis jau gali turėti didelį nepertraukiamo fotografavimo greitį.

Panašiai, jei fotografuojate ryškiomis saulėtomis sąlygomis, gali būti, kad jums nereikia sparčiausio objektyvo, ir jūsų turimas objektyvas gali būti tinkamas. Jei turite pakankamą atstumą arba teleobjektyvą, arba pakankamai megapikselių, kad galėtumėte apkarpyti vaizdą, tuomet galbūt jau turite tai, ko reikia norint padaryti puikių gyvūnų nuotraukų.

Teleobjektyvas leidžia nufotografuoti gyvūną iš arčiau, jums nereikia būti per arti, o tai gali būti naudinga, nes dažnai laukiniai gyvūnai bijo fotoaparato. Paprastai teleobjektyvas prasideda nuo maždaug 100 mm (ekvivalentas), o gali siekti iki 600 mm ir daugiau, kad fotografuojant tolimus gyvūnus būtų galima pasiekti dar didesnį atstumą!

Jei tiesiog norite išmaniuoju telefonu daryti geresnes gyvūnų nuotraukas, galbūt jau turite viską, ko reikia, todėl skaitykite toliau ir sužinokite, kaip išmaniuoju telefonu daryti geresnes gyvūnų nuotraukas.

Jei norite sužinoti daugiau apie geriausią fotoaparatų rinkinį gyvūnų fotografavimui, žr. mūsų vadovus apie geriausius fotoaparatus laukinių gyvūnų fotografavimui ir geriausius objektyvus laukinių gyvūnų fotografavimui.

Kokius fotoaparato nustatymus turėčiau naudoti fotografuodamas gyvūnus?

Tai priklausys ir nuo jūsų fotoaparato, ir nuo naudojamo objektyvo, ir nuo to, kokio tipo gyvūną. fotografuojate. Jei jums pasisekė, kad turite vieną iš naujausių fotoaparatų, tuomet gali būti, kad jame yra gyvūnų aptikimo automatinis fokusavimas, o tai gali padėti fotografuojant gyvūnus sufokusuoti daugiau kadrų, tačiau tai nėra tobula, jums vis tiek reikės šiek tiek įgūdžių, kad tinkamai padarytumėte kadrą.

Čia pravers geras fotoaparato išmanymas. Pavyzdžiui, jums reikės didesnio užrakto greičio (pvz., 1/250 s, 1/500 s ar greitesnio), todėl reikės gero apšvietimo arba šviesaus objektyvo, arba didesnio ISO greičio, arba visų trijų parametrų derinio.

Jei neturite gero apšvietimo, gali prireikti šviesesnio objektyvo (su f1,8 arba f2,8 diafragma) arba didesnio ISO greičio (pvz., ISO800 arba didesnio). Tačiau jei turite gerą šviesą, tuomet fotoaparato kokybė turės mažesnę reikšmę. Tačiau vienas dalykas, kuris turės reikšmės, yra užrakto greitis, ypač jei fotografuojamas objektas juda greitai.

Naudodami nepertraukiamą fotografavimą kartu su didesniu užrakto greičiu, galėsite užfiksuoti daugiau nuotraukų ir suteiksite sau daugiau galimybių pasirinkti kadrą – tikėtina, kad padėsite sau užfiksuoti geriausią įmanomą akimirką. Jei gyvūnas, kurį norite nufotografuoti, yra gražus ir lėtas, gali būti, kad jums nereikės dėl to per daug jaudintis.

Kaip fotografuoti gyvūnus zoologijos sode…

Jei norite pradėti nuo ko nors prieinamesnio, o ne fotografuoti gyvūnus laukinėje gamtoje, tuomet zoologijos sodas yra puikus būdas pamatyti nuostabius gyvūnus, nereikės keliauti į kitą pasaulio kraštą.

Atkreipkite dėmesį į tvoras – priklausomai nuo zoologijos sodo ar laukinės gamtos parko, jums gali pavykti padaryti aiškią nuotrauką pro stiklinį langą, o kartais – pro plyšį tvoroje arba virš ar po tvora. Jei tenka fotografuoti pro tvorą, pravers teleobjektyvas su priartinimu arba vėliau galėsite tvorą iškirpti. Nors tai užims daug laiko ir sumažins vaizdo kokybę, nebent esate itin įgudęs redaguoti.

Zoologijos sodai – ne vienintelė vieta, kur rasite gyvūnų, kuriuos galite fotografuoti! Paieškokite vietinio voljero, paukščių draustinio ar tropikų namų, kuriuose greičiausiai rasite ne tik paukščių, bet ir kitų gyvių, pavyzdžiui, drugelių ir kt. Prieš apsilankydami būtinai atlikite tyrimą, kad sužinotumėte, kokius gyvūnus greičiausiai pamatysite.

Kaip fotografuoti gyvūnus išmaniuoju telefonu?

Tai, kaip jums seksis fotografuoti išmaniuoju telefonu, priklausys nuo dviejų pagrindinių dalykų:

Kaip arti esate prie objekto

Kiek priartinimo galite naudoti, kad nuotraukos būtų geros kokybės.

Jei turite aukščiausios klasės arba pavyzdinį išmanųjį telefoną su teleobjektyvo kamera, pavyzdžiui, 2x, 3x, 4x ar 5x teleobjektyvo kamera, o gal net 10x teleobjektyvo kamera, kaip kai kuriuose „Samsung Galaxy” išmaniuosiuose telefonuose, galėsite naudoti priartinimą, kad nufotografuotumėte gyvūną ar gyvūną iš arčiau.